Германия, която иска възможно най-скоро да прекрати зависимостта си от руския

...
Германия, която иска възможно най-скоро да прекрати зависимостта си от руския
Коментари Харесай

Германия ще национализира активи за по-бързо осигуряване на енергийна независимост

Германия, която иска възможно най-скоро да приключи зависимостта си от съветския газ, възнамерява да вкара нова регулация, която ще направи допустимо отчуждаването на благосъстоятелност за свързване на офшорни терминали за течен природен газ към енергийната мрежа на страната, заяви в. " Хандалсблат ", представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Новият закон може да направи допустимо потреблението на части от неработещите тръбопроводи на " Газпром " Северен поток 1 и 2 за свързване на плаващите терминали с брега. Проектозаконът, който би трябвало да бъде утвърден от държавното управление в сряда, ще направи допустимо отчуждаването на " движими обекти ", когато е належащо " за създаване на тръбопроводи за природен газ или обвързвана инфраструктура ", посочва изданието. 

До по-рано тази година към 55 милиарда кубични метра газ бяха изпомпвани към Германия всяка година посредством Северен поток 1. Построеният Северен поток 2 по този начин и не влезе в употреба.

Германия, която в продължение на десетилетия зарежда своя голям промишлен бранш със обилни доставки на съветски газ, даде обещание след нахлуването на Русия в Украйна да понижи вноса си от Русия до нула до 2024 година

Четири планувани плаващи терминала за полутечен природен газ, в това число един в Лубмин, където " дебаркират " преминаващите през Балтийско море тръби с съветска газ, са основни за тази упоритост.

Друга планувана корекция в закона за енергетиката ще направи допустимо вземането на петрол, газ или електричество от компании, в случай че е належащо за отбрана на живота, оповестява още изданието. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР